Skoldisko

2011-02-19 - 08:18:13
I onsdags kväll hölls det disko för Alléskolans elever. Moas första riktiga disko :) Hon börjar bli så stor !!
Det var ju inte alls som diskot dem hade på dagis som pågick under dagtid där barnen blev serverade läsk och godis av fröknarna och fick dansa till barnvisor. I skolan håller dem disko för först förskoleklasserna, ettorna och tvåorna så sent som 17.30 - 19.00 då dem får betala eget inträde och ha egna pengar med sig till dricka och godis. Musiken sköttes av en riktig dj som spelade musik som man själv lyssnar på när man går ut.
Ibland är det svårt som förälder o inse att ens barn faktiskt växt och blivit stor, börjat skolan o vill hellre klara saker och ting utan mammas hjälp.

cityidrott

2011-02-19 - 07:07:07
Tanken med CityIdrott är att barn och ungdomar mellan 6 och 12 år ska få prova på en massa olika idrotter. På så sätt kombineras en meningsfull och rolig fritidssysselsättning med en aktivitet efter skoltid. Blir ett barn intresserad av en särskild idrott så erbjuds de att fortsätta i den idrottens ordinarie verksamhet, vilket också är ett av målen med projektet. För att kunna nå så många barn som möjligt vill CityIdrott ha en väldigt stor variation av aktiviteter, därför byter man också ut idrotter med jämna mellanrum för att tillgodose allas behov.
Moa har nyligen blivit medlem i cityidrott som erbjuder barn mellan 6 - 12 år olika idrottsaktiviteter varje dag efter skoltid.
Alla idrotter som erbjuds bedrivs av ledare och tränare från Landskronas idrottsföreningar, för att barnen skall få den bästa möjliga undervisningen vid varje idrottstillfälle.
Här erbjuds aktiviteter som bl.a. ridning, basket, hiphop dans, zumba dans, wii spel, street dance, volleyboll, Boxning, taekwondo, tennis, handboll, fotboll och mycket mera. 
Moa fick själv bestämma om detta var något hon ville prova på eftersom hon sedan några år tillbaka varit aktiv i GFidrott. Utan tvekan valde hon att bli medlem och fastnade ganska snabbt för zumba lektionerna. Dans har alltid varit ett stort intresse för Moa så det var inget oväntat val. Men tyvärr har zumbatränaren tydligen blivit sjuk och kommer inte att kunna fortsätta vara deras tränare. cityidrott kämpar för att hitta en ersättare men verkar inte finna någon som har dessa erfarenheter. Jag hoppas verkligen att dem hittar någon som kan ersätta den andra tränaren för zumba verkar va en häftig dans!! I onsdags när Moa står ombytt och redo för ännu en zumbalektion får hon reda på detta och att de ersatt zumban till basketlektioner. Besviken som hon blev valde hon ändå att stanna kvar och prova på hur det är att spela basket. Även detta var något som föll henne i smaken, så det lär nog bli fler basketlektioner :) hiphop dans är nästa veckas önskemål som jag tror kommer uppskattas mest förutom gymnastiken som hon inte kommer släppa i första hand!
Bilder från onsdagens oväntade basketträning :)

Moa's nya frissa :)

2011-02-07 - 23:45:37
RSS 2.0